οργανωμένο έγκλημα και ακροδεξιά είναι στενά συνδεδεμένα. προστασία σε μαγαζιά, εμπόριο πρέζας και γυναικών είναι το κατεξοχήν πεδίο τους. έτσι η είδηση ότι ληστεύουν τράπεζες προκαλεί μια κάποια έκπληξη. το ότι έριχναν στο ψαχνό περισσότερο…

το ενδιαφέρον είναι πως θα αντιμετωπίζονταν από τα ΜΜΕ, από την αστυνομία και από την Δικαιοσύνη σε περίπτωση που ήταν μέλη αναρχικής ομάδας. θα τους περιφέραν σε όλα τα μίντια σαν τρόπαια φορώντας τους αλεξίσφαιρα. θα έβγαζαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες και συνομιλίες από την προσωπική τους ζωή. θα προφυλάκιζαν όποιον άνθρωπο έπινε καφέ μαζί τους την προηγούμενη μέρα. θα καταδίκαζαν τον αρχηγό τους για ηθική αυτουργία. θα καταδίκαζαν όλα τα μέλη της οργάνωσης τους για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

όχι. δεν υπάρχει καμιά ψευδαίσθηση σχετικά με την βαθύτερη λειτουργία του συστήματος της ποινικής δικαιοσύνης. το κεφάλαιο και το κράτος του ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο εχθρός τους και τον αντιμετωπίζουν ανάλογα. όμως και η θεωρία των άκρων δεν πρέπει να μένει χωρίς απάντηση όταν υπάρχουν ντοκουμέντα.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464080

Advertisements